2012. március. 29. 11:10

DWG export vagy import után megáll az Allplan

Címkék: export import windows 7 allplan

A felhasználók kicsit erősebben szoktak fogalmazni, de ez a lényeg. Gondoltam megosztom a probléma okát, mert a napokban is felmerült a kérdés. És mielőtt valaki nagyon megijedne, működik az Allplanban a DWG fájlok exportálása és importálása, nem program hibáról van szó.

0329_win7.png

Windows 7 és melyik Allplan verzió?

Ezzel a viszont kérdéssel szokott folytatódni a beszélgetés, mert a hiba oka, hogy Windows 7 operációs rendszer alatt nem Windows 7 kompatibilis Allplan verzió fut. Az Allplan 2009-2 verziótól garantálja a Nemetschek a Windows 7 kompatibilitást.

Allplan 2009-2-4

Ez a pontos verzió száma az Allplan 2009 utolsó változatának, melyet az Allmenü / Információ / Verzió menüben, vagy az Allplanben a Súgó / Allplan névjegye menüben tudsz ellenőrizni.

Ha nem ez van a gépeden és ragaszkodsz 2009-es verzióhoz a következőt kell tenned:

  1. Telepítsd az Allplan 2009-öt az Allplan 2009-2 (02-01-03-10-DVD) lemezről.
  2. Töltsd le a www.nemetschek.hu >> LETÖLTÉSEK >> Frissítések >> Allplan 2009 >> Allplan 2009-2 Hotfix 4 frissítést és telepítsd fel.

Tanulság

Ellenőrizd vagy kérdezd meg, hogy az általad használt program és a gépeden lévő operációs rendszer kompatibilis-e egymással.

A számítógép, operációs rendszer és az alkalmazott szoftver együtt egy egység, ahol figyelni kell erre az egységre.

Ha már Allplan verziókról és Windows oprációs rendszerről írtam, felhívnám a figyelmedet a Nemetschek azon bejelentésére, hogy az Allplan 2012 az utolsó verzió mely fut Wondows XP operációs rendszeren. Megtalálod még a Allplan és Windows XP bejegyzésben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr234347496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása