2012. október. 01. 14:04

Projektek korábbi verzióból

Címkék: allplan projekt mentés

Hogyan mentsem, tároljam a korábbi Allplan verzióban készült munkáimat? Mit tudok még most is beolvasni? Ezen gondolatok, kérdések jogosan merülhetnek fel a múlt héten az Allplan elmúlt 10 évben kiadott verzióinak utolsó változatairól szóló Korábbi Allplan verziók utolsó változata (2003-2011) bejegyzés olvasása során.

Újra előkerülő munkáknál, vagy egy publikálásnál jó ha elő tudjuk venni a projektünket és abból folytatjuk a munkát.

1001_korabi_verzio.PNG

Ami biztos

Az Allplan fejlesztői minden verzióban a korábbi három verzióból való konverziót biztosítja. Azaz a mai napon aktuális Allplan 2012 verzióba az Allplan 2011, az Allplan 2009 és az Allplan 2008 verzió adatait lehet biztosan beolvasni. Ez nem jelenti, hogy például egy Allplan 2005 verzióban készült projekt nem olvasható be az Allplan 2012 verzióba közvetlenül, csak senki sem garantálja.

Akkor legyen a gépemen korábbi verzió is?

Én ezt nem tartom jó megoldásnak, mert például egy régi Allplan felhasználó, aki mondjuk az Allplan V10 verzióval kezdte a munkáját, most az Allplan 2012 mellett a gépén tárolnia kellene a 2008, a 2004, a V16 és a V12 verziókat, a három verziókénti konvertáláshoz, melyek nem biztos, hogy minden gond nélkül futnak a mai gépeken és operációs rendszereken. És miért is legyen ott a gépen.

Minden projektem legyen az aktuális verzióban?

Kényelmi szempontból biztosan ez lenne a legegyszerűbb, melyhez a verzió váltáskor rendelkezésünkre is áll egy eszköz, mellyel minden projektünket konvertálni tudunk az aktuális verzióba. Erről az eszközről Az összes projekt konvertálása az aktuális verzióra bejegyzésben olvashatsz.

Ehhez természetesen folyamatosan nagyobb és nagyobb tároló eszközre van szükséged, aminek a biztonsági mentését is meg kell oldani. Végig gondolandó hogy akár 10, vagy 20 év munkáját érdemes folyamatosan "magunkkal cipelni".

Akkor hogyan legyen?

Erre nem lehet egy általános mindenki számára megfelelő megoldást javasolni, mert ahogy az életben minden más dologra erre is igaz, hogy mindenkire a legjobban illő és kezelhető megoldást kell megkeresni.

  • Meddig legyen az aktuális verzióban egy projekt?
  • Mire mentsük az archivált projektjeinket?
  • Mi történjen az archivált projektjeinkkel a verzió váltáskor?
  • ...

Kérd ki szakértő véleményét a legjobb megoldáshoz!

Információ egy ide illő szolgáltatásról a NAZCA: Allplan rajzfájlok, tervek és projektek konvertálása oldalon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr244813377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása