2012. november. 06. 17:36

Mennyiség kigyűjtés az Allplan 2013-ban

Címkék: lista jelentés allplan

A jelentés funkció az eljövendő verziókban teljesen le fogja váltani a kiválasztott Lista funkciót.

1106_figyelmeztetes.PNG

Olvasható a figyelmeztetés az Allplan 2012 verzióban. Az Allplan 2013 rendszerkövetelményei bejegyzés után felmerült már hasonló figyelmeztetéssel kapcsolatban, hogy tényleg nem lesz benne már ez vagy az.

Először is nézzük, mi is ez és mikor jelenik meg az Allplan 2012-ben?

Több modulban is megtalálható a Jelentés, lista funkció, melyből a jelentés az Allplan 2011-ben jelent meg, bővebben a Jelentések az Allplan 2011-ben bejegyzésben és működött párhuzamosan a listákkal.

1106_jelentes_lista.PNG

A funkció a jelentéseket hozza fel, de a párbeszéd ablak jobb-alsó részében megtalálható a Lista... gomb, mellyel elérhetőek a korábbi listák is.

1106_lista.PNG

Tehát az Allplan 2011-ban és 2012-ben a listák is és a jelentések is használhatóak.

Meddig lesz még a lista is?

Az Allplan 2013-ban már nincs lista csak jelentés.

1106_2013.PNG

A funkció neve Jelentések és a párbeszéd ablakban már nincs Lista... gomb. Tehát érdemes már most megkezdeni átszokni a listákról a jelentésekre.

Mi lesz a korábbi listákkal? Elvesznek?

Az Allplan 2013-ban a Kiegészítő modulok, Sablonok: jelentések, jelmagyarázatok, feliratok (új a modul neve is) modulban, a Módosítás eszközök között találod az Irodai listák konvertálása funkciót, melyet a korábbi listák konvertálásához készítettek.

1106_lista_konvertalas.PNG

Kipróbáltam, konvertálta. A konvertálás után érdemes azért grafikailag igazgatni az így kapott jelentéseket.

Jelentés meghatározása

A fenti képen a Létrehozás eszközök között a harmadik a Jelentés meghatározása, mellyel teljesen új jelentéseket lehet létrehozni az Allplan Report Designer alkalmazásban.

1106_ard.PNG

Kövesd az allplan.blog.hu bejegyzéseit további információkért a jelentésekkel kapcsolatban!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr74893826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Örömmel olvasom, hogy a 2013 rendesen konvertálja a régi listákat. A 2012-ről ez messze nem mondható el.
@KT:

:)

Akkor túl finoman fogalmaztam. Az igaz, hogy konvertálja és minden mező átjön, de kicsit olyan mintha Excelbe exportálnád a listát.

Azért nem akartam pálcát törni a funkció felett, mert két dolog között őrlődtem. Ha felhasználóként gondolom végig, akkor szeretném ha a 2012-ben tartalmilag és formailag megszokott listám a konvertálás után ugyan azon megjelenéssel és tartalommal legyen a jelentések között. Na ez nekem nem jött össze.
Ha a fejlesztő helyébe élem bele magam, akkor van egy új technológia, amihez a konverzió a tartalomra összpontosít, mert ebben a modernebb eszközbe használjunk modernebb külalakot is. E mellett az eddig megszokott standard listák helyett rendelkezésére áll mindenkinek hasonló jelentés az Allplan 2013-ban. Tehát erre a funkcióra csak akkor van szüksége a felhasználónak, ha saját listái vannak az Allplan 2012-ben.

Remélem egy kicsit több információt osztottam meg erről a témáról, de felírtam magamnak, hogy erről lehet egy bővebb bejegyzést készíteni.
süti beállítások módosítása