2012. november. 24. 11:53

3D testek egyesítése nem lehetséges, az elemek nem megfelelőek!

Címkék: allplan 3D modellezés testek egyesítése

Minap futottam bele két 3D test egyesítésekor a következő hiba üzenetbe. Ehhez az eszközhöz ezek az elemek nem megfelelők!

1124_testek_egyesitese.png

Mi lehet az oka, amiért nem hajlandó egyesíteni? Az egyik lehetséges okot osztanám meg most itt.

3D testek egyesítése

Először is tisztázzuk milyen elemekről van szó és melyik eszközről. 3D testekről, melyeket a Modellezés 3D modul eszközeivel vagy az építőelemekből konvertálással tudsz létrehozni. Ellenőrizni ezt például a szálkereszt mellett megjelenő Eleminfó ablakban tudod.

1124_elem_info.png

A Testek egyesítése eszközt a Kiegészítő modulok között, a Modellezés 3D modulban találod (első képen nyíllal megjelölt), melyben ki kell jelölni az egyesítendő testeket és a jobb egérgombbal el kell fogadni.

Miért nem egyesíti? Miért nem megfelelő?

Az egyik ok lehet, hogy mindkét 3D testhez attribútum(ok) lettek hozzá rendelve és esetleg változó feliratstílus is tartozik hozzá. Az ellenőrzés lehetséges módja, ha jobb egérgombbal a 3D testre kattintva meghívod a helyi menüt.

1124_attributum.png

Ha ebben a listában megtalálod a Feliratozás eszközt, akkor biztosan hozzá van rendelve valamilyen attribútum.

Két egyesítendő 3D test esetén, ha mindkét testhez attribútumok tartoznak az Allplan nem tudja eldönteni, hogy melyik testhez kapcsolt információk maradjanak meg. Ezért nem hajtja végre az egyesítést.

Mit kell tenni?

Ki kell választanod, hogy melyik testhez szeretnéd hozzá csatolni a többi testet, amihez rendelt attribútumok meg tartod és a többi 3D testhez a hozzá rendelt attribútumokat el kell távolítanod.

Hogyan?

Kattints a 3D testre jobb egér gombbal, majd a helyi menüben válaszd az Attribútumok eltávolítása funkciót. Ezt hajtsd végre minden 3D testen, melyről el szeretnéd távolítani az attribútumokat.

1124_eltavolitas.png

Természetesen más oka is lehet, ha nem tudod egyesíteni a két testet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr614922833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása