2013. január. 25. 10:53

Allplan 2013 - Vasalási felirat palettán keresztül

Címkék: vasalás allplan vasalás felirat allplan 2013 allplan 2013 újdonság

A vasalási tervet készítők számára fontos megismerni az Allplan 2013 megváltozott, megújult vasalás feliratozás lehetőségét, alkalmazási folyamatait. Nézzük!

Most az újdonságok dokumentációnak csak az első sorait másolnám ide, mert részletessége miatt nagyon hosszú.

Vasalási felirat palettán keresztül

Az Allplan 2013 verzióban mostantól a palettán keresztüli vasalási felirat mind a köracélvasaláshoz, mind a hálóvasalához egy folytonos munkafolyamatot képez a leggyakoribb vasalási eljárásokhoz.

A vasalási tervek feliratozása mostantól könnyebb és dinamikusabb elhelyezést engedélyez, mint korábban. Különösen a következő lépés előnézet-funkciója biztosít gyorsabb munkavégzést a feliratozásnál: Egy új felirat létrehozásakor azonnal felismerhető annak teljes kihatása a tervre, hogy a felirat és annak mutatója ütközik-e más nevekkel vagy elemekkel.

Javaslom, olvasd el a teljes cikket, mert rengeteg hasznos információt találsz benne a vasalás felirat létrehozásáról és a módosításáról. A súgó változatban itt találod.

Elhelyezése

A vasalás felirat elhelyezéséhez a már megszokott Elhelyezési szöveg vagy Méretvonal, elhelyezési szöveg funkciókkal érhető el. A funkció ikonjára kattintva a Tulajdonság paletta egyből megváltozik, amin ki lehet választani a méretvonal típusát, valamint a feliratban elhelyezendő paramétereket (átmérő, távolság, ...). A következő videóban bemutatom, hogyan lehet elhelyezni a feliratot. Figyeld meg a beállításokat, valamint az Automatikus pozíciószám opció bekapcsolása esetén a pozíciószám automatikus helyzet változtatását.

Az új metódussal folyamatosan követheted elhelyezése közben a felirat és a méretvonal megjelenésének változását. A fogalmak tisztázásához készítettem egy olyan feliratot, amiben mindent bekapcsoltam, hogy értelmezhető legyen mi, micsoda?

Módosítása

A korábbi verziókról áttérőknek az első módosítás okozhat apró gondot, mert az Allplan 2013-ban megszűnt a Szövegösszeállítás módosítása funkció. Helyette csak ki kel jelölni a módosítandó feliratot, vagy feliratokat (több kijelölés közben a Ctrl gombot kell lenyomva tartani), és a tulajdonság palettán módosítani a feliratot. Ha a palettán nem a vasalási felirat beállításai jelenek meg, akkor a legördülő menüből az Elhelyezési szöveget kell kiválasztani.

A módosítás lépéseit nézd meg a következő videóban.

Tulajdonság paletta

A fentiek tanulsága, hogy a Tulajdonság palettának mindig szem előtt kell lennie. Én már jó ideje a következő képernyő beállítással használom az Allplant, amiben a Tulajdonság paletta mindig elől van.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr405042674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása