2013. április. 04. 18:28

PDF export az Allplan Exchange alkalmazással

Címkék: pdf allplan pdf export allplan 2013 allplan 2013 újdonság allplan exchange

Az Allplan 2013 verzióban megjelent Allplan Exchange Tervküldés funkció sok lehetősége közül, elsőként most a PDF exportban nyújtott többletet mutatnám be.

A tervek archiválására, az újranyomtatáshoz a PDF formátum a legjobb eszköz, melyet az Allplan 2005 verziótól közvetlenül lehet exportálni a programból. A PDF adatok exportálása bejegyzésben áttekintheted a funkció fejlődését. A 2009-es verzióban megjelent tömeges PDF export lehetőség óta nekem még egy dolog hiányzott. A PDF fájl nevében különböző információk, változók megjelenítése. A következőre gondolok.

A jó fájlnévből kiolvasható minden szükséges információ, mint ahogy azt a fenti képen is láthatod. Ebben a példában a fájl neve tartalmazza a terv számát, típusát, megnevezését, dátumát és a lap méretét.

Ha a tervfejléchez projekt és terv attribútumokat használunk (lásd a Hogyan készíthető tervfejléc változó feliratstílussal? és Projekt és terv attribútum meghatározása az Allplan 2013-ban bejegyzésekben), akkor jogosan szeretnénk, ha a PDF fájl létrehozásakor a program ezeket az információkat is bele tudja írni a fájl nevébe (ezt hiányoltam korábban). Eddig ezt csak úgy lehetett megoldani, ha a terv neve a létrehozandó PDF fájl nevével megegyezett, amiben benne vagyunk mi, mint hiba forrás, mert előfordulhat, hogy a fájl nevében elfelejtünk valamit aktualizálni, átírni.

Nézzük, hogyan lehet ezt az Allplan 2013-ban megoldani.

Strukturáltan meghatároztam a projekthez a terveket, az eredményét láthatod a fenti képen.

Majd hozzárendeltem a szükséges attribútumokat, az új lehetőségekről nem rég írtam a Projekt és terv attribútum meghatározása az Allplan 2013-ban bejegyzésben. Természetesen a tervekre a rajzfájlokat is elhelyeztem.

Már csak az Allplan Exchange funkcióban kell az exportálást beállítani és megnyomni az Exportálás gombot. A lépéseket nyomon követheted a következő videóban.

Próbáld ki Te is a funkció adta lehetőségeket!

További hasznos információkat találsz a súgóban, a Nyomtatás és plottolás > Funkciók a Tervösszeállítás, plottolás modulban > Létrehozás menü > Allplan Exchange Tervküldés oldalon, vagy az Újdonságok az Allplan 2103-ban > Tervkezelés Allplan Exchange használatával dokumentációban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr645194871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása