2013. május. 08. 23:58

Tipp a struktúra csomópontjának bekapcsolásához

Címkék: allplan építménystruktúra tervstruktúra

A képen lévő építménystruktúrában, a fent látható módon szeretném bekapcsolni a rajzfájlokat, ahol problémát az jelenthet, hogy az Épület csomópont alatt rajzfájlokat és alárendelt csomópontot is találunk.

Miért jelenthet ez gondot?

Ha az Épület csomópontra rákattintasz, akkor az alatt lévő csomópontokat, szinteket is bekapcsolod vagy kikapcsolod, attól függően, hogy be vagy ki volt kapcsolva az Épület csomópont. Bekapcsolás esetén, vagy minden olyan csomópontot, szintet, amit nem szeretnél használni ki kell kapcsolni. Ez a megoldás egy komplikált építménystruktúrájú projektnél nagyon hosszadalmas lenne.

Megoldás

Ha olyan struktúra csomópontot szeretnél bekapcsolni, ami alárendelt csomópontot is tartalmazz, de azokat nem szeretnéd bekapcsolni, akkor a Ctrl gomb lenyomása mellett kell a csomópont kis négyzetére kattintani a bal egérgombbal.

Természetesen így ki- és bekapcsolni is lehet egy alárendelt csomópontokkal rendelkező csomópontot.

Próbáld ki!

További információkat az építmény- és tervstruktúráról a Allplan 2011-1: Differenciált megjelenítés a rajzfájl- és tervválasztás alárendelt csomópontjainál bejegyzésben olvashatsz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr95290475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása