2013. szeptember. 10. 13:32

Szűrő kritérium: egyenlő vagy nem egyenlő

Címkék: szűrés allplan

A Szűrő-Asszisztens funkciókkal, szűrőkkel a kiválasztást leszűkíthetjük meghatározott elemtípusokra vagy bizonyos tulajdonságokra. Így ha a rajzfájlodon ki szeretnéd jelölni az összes 0.35 mm vastag vonalat és poligont, akkor a Szűrés tollak szerint funkcióban jelöld ki a 0.35-ös tollat, majd a Szűrés elemek szerint funkcióban a Vonalat és a Poligont, majd egy terület megadással jelöld ki az elemeket.

A Párbeszédsorban is láthatod, hogy milyen szűrési kritériumokat adtál meg.

Milyen szűrési kritériumot válasszunk, ha minden vonalat és poligont szeretnénk kijelölni a 0.35-ös toll vastagságon kívül?

Logikus megoldásnak tűnhet, hogy a Szűrés tollak szerint funkcióban kijelölünk mindent a 0.35-ösön kivül, majd a Szűrés elemek szerint funkcióban a Vonalat és a Poligont. Ezt látod a következő képen.

Ezen megoldással a következő gondjaink lehetnek:

  1. hosszadalmas kijelölni a többi tollat
  2. szerkesztő vonalat itt nem lehet választani, így azok nem lesznek kijelölve

Gyorsabb és a szerkesztő vonalakat is ki tudod szűrni, ha a Szűrés tollak szerint funkcióban kijelölöd a 0.35-ös tollat, átállítod a kritériumot <> nem egyenlőremajd a Szűrés elemek szerint funkcióban a Vonalat és a Poligont. Ez így néz ki.

Valamint a Párbeszédsorban ezt látod ebben az esetben.

Próbáld ki Te is!

További hasznos információt találsz a Szűrő-Asszisztensek használatáról a szűrés címke alatt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr605505727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása