2013. december. 22. 17:50

Allplan 2014 - Projektnév a projektmappa neve

Címkék: allplan allplan 2013 újdonság allplan 2014

Az új projektek most mindig a projektnevet kapják meg a projektmappa elnevezéseként; a korábbi lehetőség, a belső szám választására a projekt létrehozásakor, megszűnt.

A Projektmappa elnevezése alatti alapbeállításra (Allmenü - konfiguráció) többé már nincs szükség, és emiatt ugyancsak megszűnt.

Az Allplan minden projekthez egy mappát hoz létre, a központi fájlmappa, PRJ almappájába. Mostantól ennek a mappának a neve azonos lesz a projekt nevével. De mi volt korábban?

Allplan 2003-as verzióig ezen projektmappa neve a fent is említett belső szám volt, ami például az első létrehozott projektnél n0000001.prj nevet jelentett. Ez megfelelt anno a UNIX-ban és a DOS-ban elfogadott nyolc karakter hosszú fájl vagy mappa elnevezéssel, ami egy kicsit érdekes volt benne, a .prj kiterjesztés, amit általában mappáknak nem volt szokás adni.

Az Allplan 2004-es verzió újdonsága volt, hogy a Windowsban megengedett hosszú fájlnév használatát alkalmazva választhattunk már, hogy  mappanév azonos legyen a projektnévvel, vagy a belső számot kapja.

Ezt az opciót az Allplan 2013-as verzióig találod meg a programban, az Allplan 2014-től megszűnt.

Az Allplan 2014-ben az Új projekt létrehozásakor a következő ablakot találod.

Csekély a különbség a korábbi például Allplan 2013-as verzióhoz képest.

Allmenü beállítás megszűnt

Az Allplan 2004-től az Allplan 2013-ig, az Allmenü Konfiguráció menüjében találod a Projektmappa elnevezés beállítást.

Ez az Allplan 2014-től megszűnt.

Ha további információ szeretnél megtudni erről, olvasd el a Mappanév azonos a projektnévvel bejegyzésemet.

Mi történik, ha ... ?

Bennem is felmerült a változás olvasásakor, hogy mi történik, ha például egy korábbi verzióban készült projekt kerül az Allplan 2014 verzióba, melynél a mappanév még a belső szám volt. Készítettem az Allplan 2013 verzióban egy projektet, aminek a projektmappa neve a belső szám. Átmásoltam az Allplan 2014 verzióba, majd konvertáltattam a projektet. A következőt kaptam.

Ahogy a kép alján láthatod megmaradt a belső számnév.

Ha a projekt nevére jobb egérgombbal kattintva a helyi menüben a Tulajdonság funkciót választottam, a megjelenő párbeszéd ablakban az opció inaktív.

A ProjecPilot programban megmaradt az átállítási lehetőség.

De visszatérve az eredeti kérdésre, hogy mi történik ha nem azonos a projekt nevével a projektmappa neve. Tapasztalatom, hogy semmi, kezeli a program, de javaslom állítsd át! Legyen azonos a projektmappa neve a projekt nevével.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr65704638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása