2011. január. 21. 12:01

Hogyan telepítsem az új verziót?

Címkék: telepítés archiválás allplan

Ez a kérdés akkor szokott jelentkezni, ha a számítógépen volt már korábbi Allplan verzió és az installálás folyamatában elértünk a következő párbeszédpanelhez:

Melyiket válasszam?

A Mégse gombot és lépj ki a telepítésből, mert gondolom nem archiváltad a meglévő állapotot. Igen egy új verzió telepítését használd ki arra hogy a meglévő anyagaidat (projektjeidet, irodai beállításodat és privát beállításaidat, valamint felhasználói felület beállítását) ments le. Ha tévedtem ugord át a következő részt.

Archiválás

• indítsd el a gépeden lévő aktuális Allplan programot (most a 2009-es)
• válasszd az Eszközök → Testreszabás menüpontot
• kattints az Exportálás gombra, ezzel lemented a felhasználói felületet (eszközök, eszköztárak helye és billentyűparancsok) aktuális állapotát egy UBX kiterjesztésű fájlba
• kapcsold ki az Allplan programot
• indítsd el az Allmenüt
• állítsd be a mentés útvonalát a KonfigurációMentési útvonal menüpontban, ezt nem kell minden egyes mentéskor beállítani, de ha nem vagy biztos abban hogy hova van beállítva nézd meg
• az AdatmentésKészítésTeljes mappaProjektek menüponttal indítsuk el a mentési folyamatot
• a Kijelölés mezőbe írj egy * karaktert és nyomd meg az Enter gombot, ezzel kijelölöd az összes projektet

• kattints az OK gombra mellyel menti az Allmenü a kiválasztott projekteket, azaz mindet a mentési útvonalként megadott mappába
Adatmentés KészítésTeljes mappa Irodai standard menüponttal mentsd le az irodai beállításaidat, szintén a mentési útvonalként megadott mappába
AdatmentésKészítésTeljes mappaPrivát beállításokTeljes menüponttal mentsd le a felhasználói beállításokat, szintén a mentési útvonalként megadott mappába
• a lementett adatokat írd fel valamilyen adathordozóra (CD, DVD, külső merevlemez) amire ráfér

Így készül a napi állapotról egy teljes mentés, amiből bármikor visszaállíthatod a most futó Allplant projektekkel, irodai és felhasználói beállításokkal. A fenti mentések a PRJ, STD és USR mappák mentését jelenti (ez csak egy plusz infó, a vájt fülűeknek).

A mentésről még olvashatsz a Hogyan mentsem el az Allplan projektjeimet? bejegyzésben.

Telepítsünk!

Indítsd el az Allplan új verziójának (2011) a telepítését. Tovább és Igen gombokra való kattintás után eljutsz újra a kezdő kérdéshez:

Mit jelent ez a három lehetőség?

Új telepítés: ebben az esetben az Allplan 2011 a korábbi verzióktól függetlenül települ a gyári beállításokkal.

Új telepítés az Allplan 2009 adatainak átvételével: ebben az esetben az Irodai standard, Projektek és Felhasználói adatok közül választhatunk hogy miket vegyen át (ezeket archiváltad). Ha ezt választod a projekteket nem javaslom hogy átvedd mert akkor duplán lesz meg minden projekt és a tapasztalatom, hogy ez egy idő után kavarodást okoz.

Áttérés Allplan 2009: ebben az esetben a telepítő felülírja az Allplan 2009-et az adatok megtartásával, azaz irodai standard, projektek és felhasználói adatok megmaradnak. Én ezt javaslom. Tapasztalatom szerint a 2006-os óta semmilyen problémát nem jelent ez a megoldás. Természetesen előtte ellenőrizd hogy a géped alkalmas a 2011-es használatához.

Áttérés?

Igen. Ha a számítógépünk megfelelő akkor ez a lehetőséggel a telepítés után ott folytathatjuk a munkánkat, ahol abbahagytuk.

Megfelelő a számítógépem az Allplan 2011-hez? bejegyzésben olvashatsz a számítógéped ellenőrzési lehetőségeiről.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr122602224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.