2011. február. 14. 11:38

A helyiség kódja a Feliratstílusok és listák helyiségekhez kiegészítőben

Címkék: addon allplan allplan 2011 kiegészítő feliratstílus helyiséghez helyiség helyiségcsoport

Ahogy az Allplan 2011 AddOn - Feliratstílusok és listák helyiségekhez [2.1] bejegyzésben ígértem egy újabb információ a helyiség feliratok használatához.

Mi a helyiség kódja?

Hogy ne keljen itt sokat írnom a következő képen pirossal bekeretezem, hogy mit értek a helyiség kódján.

Azért nem a helyiség neve, mert a fent említett kiegészítőben – AddOn – ez a sor három attribútumból állhat össze. A helyiségcsoport neve, a helyiségnél megadható szintkód és a helyiség neve. A helyiség csoport létrehozásáról a x () bejegyzésben olvashatsz. A helyiség attribútumainak (szintkód, név) megadásáról a TIPP: Helyiségek attribútumainak megadása bejegyzésben mutattam különböző lehetőségeket.

A különböző összetevők közötti pont csak akkor jelenik meg a feliratban, ha az előtte lévő tag nem üres. Egy videó arról hogy miként néz ez ki a munka közben.

Ez első blikkre bonyolultnak tűnhet, mert ilyen helyiség jelölést, kódot a helyiség neve attribútumban is meg lehet adni és akkor nincs ez a "herce-hurca". Ez igaz, de ha már a kigyűjtés miatt helyiségcsoportot hozunk létre, akkor a helyiségcsoport nevét miért írnánk bele "kézzel" a helyiség jelölésébe. Ezt a gondolatmenetet folytatva került bele a szintkód, hogy ha a helyiség jelölésében a szintet is jelölni kell, akkor hasonló módon azt is meg lehessen adni.

Egy videó arról hogy miként lehet módosítani a helyiség kódot.

A videó nem minden böngészőben jelenik meg, javaslom a Firefox vagy a Google Chrome használatát a megtekintéshez.

Tipp: a helyiségcsoport neve nem mindig jelenik meg a feliratban azonnal, ebben az esetben használd a Módosítás - Építészet - Helyiségek, felületek, szintek menüben a Felirat aktualizálása funkciót. Ezt a lépést a videóban is láthatod.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr122659113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása