2010. december. 13. 12:01

Automatikus frissítés az Allplan 2011-ben

Címkék: frissítés allplan allplan 2011 újdonság

Az Újdonságok az Allplan 2011-ben című dokumentációban a következőket olvashatjuk:

Allplan frissítése

Az Allplan programot konfigurálhatja úgy, hogy a frissítések (gyorsjavítások és ServiceRelease csomagok) automatikusan telepítve legyenek. Így biztosíthatja, hogy minden esetben a legaktuálisabb verzióval rendelkezzen. Az automatikus frissítés működik mind a nagyobb ServiceRelease csomagokkal mind a kisebb gyorsjavításokkal és frissített súgófájlokkal.
Az Allplan frissítéseket többféleképpen lehet letölteni és telepíteni:

  • A frissítések automatikusan letölthetők és automatikusan telepíthetők.
  • A frissítések automatikusan letölthetők és manuálisan telepíthetők (alapbeállítás).
  • A frissítések manuálisan letölthetők és manuálisan telepíthetők.

A beállítások számítógép-specifikusak és függetlenek attól a felhasználótól, aki az adott számítógépre be van jelentkezve. Azonban minden egyes felhasználó megváltoztathatja a beállításokat. Workgroup telepítés esetén az Allplan rendszergazda a Workgroupon belüli összes számítógép számára megadhat ill. azokon korlátozhat bizonyos beállításokat. Ebben az esetben egy 'normál' Allplan felhasználó nem változtathatja meg a beállításokat. Éppen így az Allplan rendszergazda a frissítések telepítését kötelezővé is teheti, mégpedig egy letöltött frissítés szétosztásával a Workgroupon belüli összes számítógép számára.

 

Végre! Az Allplan ellenőrzi, hogy fejlesztők kiadtak-e újabb frissítést és ha az alapbeállításon – A frissítések automatikusan letölthetők és manuálisan telepíthetők – hagytuk a programunkat akkor jelzi a következő indításkor a letöltést valamint felajánlja a telepítést.

A SúgóAllplan frissítés menüpontban érhető el a beállítás:

Melyik opciót válasszam?

A választható lehetőségek:

Frissítések automatikus telepítése
Az új frissítések automatikusan lesznek megkeresve, abban az időpontban, amely a Frissítések keresése alatt van beállítva. Mihelyt elérhető válik egy új frissítés, az automatikusan le lesz töltve. Az Allplan következő indításakor a letöltött frissítés (akkor is, ha ez a Keresés most funkcióval manuálisan lett letöltve) további rákérdezés nélkül telepítve lesz.

Frissítések letöltése, telepítés végrehajtása manuálisan (javasolt)
Az új frissítések automatikusan lesznek megkeresve, abban az időpontban, amely a Frissítések keresése alatt van beállítva. Mihelyt elérhető válik egy új frissítés, az automatikusan le lesz töltve. Az Allplan következő indításakor a program meg fogja kérdezni, hogy szeretné-e telepíteni a frissítést.

Ne keressen automatikusan frissítéseket
Az új frissítések nem lesznek automatikusan megkeresve, azonban a Keresés most funkcióval manuálisan kereshet új frissítéseket. A közzétett frissítések telepítése ilyen esetben a megszakítás lehetősége nélkül lesz végrehajtva.

A javasolt és egyben alapbeállítás megfelelő. Az Allplan minden nap ellenőrzi, hogy van-e újabb frissítés, letölti és a következő indításkor felajánlja a telepítést, melynél választhatunk. Ha gyorsan szeretnénk valamit megcsinálni és kiadni, mert például a kivitelező vagy megrendelő erre a kis módosításra vár, akkor bosszantó, ha az Allplan éppen frissítés miatt percekig csak szöszmötöl a telepítéssel. Ebben az esetben el tudjuk utasítani a telepítést és majd a következő indításkor fogadjuk el, mert minden indításkor szólni fog, amíg nem telepítjük.

Mit tartalmaz a frissítés?

Ha az elérhető frissítés nevére kattintunk (a fenti képen a nyíllal jelölt szöveg), a web böngészőnkben megnyílik az adott frissítés információs oldala.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr602512676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása