2011. január. 12. 14:29

Jelentések az Allplan 2011-ben

Címkék: jelentés allplan allplan 2011 újdonság mennyiség kigyűjtés

Az Allplan korábbi verzióiban is lehetet mennyiségeket kigyűjteni a modellünkről, azaz listákat készíteni.

Mi a különbség a jelentés és a lista között?

Szokás szerint nézzük először az Újdonságok az Allplan 2011-ben című dokumentációt.

Az Allplan 2011 az új jelentéskészítő rendszerével gondoskodik a működő kommunikációról. Számos előre meghatározott kiértékelés, úgynevezett jelentés, hozható létre egyszerűen általa az iroda-specifikus követelményeknek megfelelően. Még a papírformátum, betűtípus, színek, sorok és oszlopok is gyorsan és a nagy ráfordítás nélkül megváltoztathatók.

 

Újdonság továbbá a modern megtekintő eszköz, a Report Viewer. Ez lehetővé teszi a kiértékelések olyan pontos megjelenítését, ahogy azok később ki lesznek nyomtatva. A Layout Designer lehetővé teszi a felhasználó számára a kiértékelések elrendezésének (Layout) egyszerű és gyors testreszabását.

 

Megjegyzés: A szóban forgó V2011 mind a jelentéseket mind az Allplan listákat elérhetővé teszi. Az eljövendő verziókban a meglévő Allplan listák teljesen az új jelentésekre lesznek cserélve. Ezért a Jelentés, lista párbeszédpanelben a Lista ... gombra kattintva egy lista kiválasztása előtt egy erre utaló üzenetet fog kapni.

 

Tehát a kiértékelés egy új formája a jelentés. A jelentések megjelenítéséhez a Report Viewer-t használja az Allplan. Ezen szoftverben lehetőségünk van módosítani a rendszerparamétereket

valamint megadhatjuk hogy a következők megjelenjenek a jelentésben

Megjelenítés, tartalom megváltoztatása

A Layout Designer segítségével megváltoztathatjuk és elmenthetjük a jelentéssablont, azaz új RDLC fájlt hozhatunk létre a saját szájízünk szerint.

Módosíthatjuk a betűtípust, valamint a betű egyéb paraméterét (méret, szín, …), háttérszínt, keret paramétereit ill. a cella tartalmát. Törölhetünk vagy beszúrhatunk oszlopokat.

Meglévő listámból tudok jelentést csinálni?

Igen a Kiegészítő modulok / Listakészítés / Módosítás / Lista módosítása funkcióban lehetőségünk van a kiválasztott lista konvertálására az -> RDL (Lista konvertálása RDL formátumra) funkcióval.

Használhatók a listák is az Allplan 2011-ben?

Ahogy az újdonságok megjegyzés részben is olvasható az Allplan 2011-ben a lista is elérhető. A Jelentés, lista funkció meghívása után a párbeszéd panel alján a Lista … gombra kell kattintani, hogy a korábbi verzióban megszokott listákat érjük el.

A dokumentum-jelmagyarázat maradt?

Igen. A dokumentum-jelmagyarázat a rajzfájlra kerül és beállítástól függően a rajzfájlon, dokumentumon lévő elemekről készít egy aktuális kiértékelést, azaz követi a modell változásait. A dokumentum jelmagyarázat leggyakoribb használata a helyiséglista, betonacél lista vagy növénylista.
A jelentés és a lista a modell adott időpontbeli kiértékelése, melyet ki tudunk nyomtatni vagy fájlba tudjuk exportálni (ez lehet MS Excel formátumú fájl is). 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr482578940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása