2011. február. 14. 07:49

Helyiségcsoport létrehozása és attribútumainak megadása

Címkék: addon allplan allplan 2011 kiegészítő feliratstílus helyiséghez lista helyiséghez helyiség helyiségcsoport

A helyiségcsoportokat első sorban azért hozzuk létre, hogy a helyiséglistában az épület típustól függően csoportosítva tudjuk kigyűjteni a helyiségeket. A későbbi videóban egy társasház egyik szintjén a különböző lakások, mint csoportok létrehozását tekintheted meg.

Az Allplan 2011 AddOn - Feliratstílusok és listák helyiségekhez [2.1] bejegyzésben írtam a letölthető kiegészítőről, melyben a helyiségcsoporthoz változó feliratstílus ill. a helyiségek kigyűjtéséhez helyiséglista (az Allplan eszközei szerint dokumentum-jelmagyarázat) található.

Változó feliratstílus a helyiségcsoporthoz

Ez az összetettebb felirat, a helyiségcsoportban lévő helyiségek hasznos alapterületét is megmutatja. Ahhoz hogy a képen látható példához hasonlóan ne csak a lakás számát írja fel, hanem azt is hogy lakás van a helyiségcsoport funkcióját is meg kell adni. A helyiségcsoport létrehozásának menetét és az attribútum megadását a következő videóban tekintheted meg.

A videó nem minden böngészőben jelenik meg, javaslom a Firefox vagy a Google Chrome használatát a megtekintéshez.

Előfordulhat hogy a helyiség pecsétben, feliratban nem jelenik meg automatikusan a helyiségcsoport neve, ahogy a videóban is látszik ebben az esetben használd a Felirat aktualizálása funkciót Módosítás - Építészet - Helyiségek, felületek, szintek menüben.

Miért nem 1 - lakás a helyiségcsoport neve? Mert ahogy a videóban is látható volt az 1-es jel a helyiség kódjában is megjelent ahogy csoportba soroltuk a helyiséget. De erről majd egy későbbi bejegyzésben még szó lesz.

Dokumentum-jelmagyarázat

Ha helyiség csoportokat adtál meg, használd azokat a dokumentum-jelmagyarázatokat melyek helyiségcsoportokhoz lettek létrehozva. A Fent említet kiegészítőben a következőeket dokumentum jelmagyarázatot találod a helyiségcsoportokhoz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr152659056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása