2011. március. 01. 19:12

Felhasználói felület

Címkék: felhasználó felület allplan bce2009 bme2009 ybl2009

Ezen bejegyzés a különböző oktatási intézményben lévő oktatásaimhoz készült.

Az Allplan felhasználó felülete

Allplan 2011

Allplan 2011

Allplan 2009

Allplan 2009

Hogy a későbbiekben ugyanazon fogalmakat használjuk az Allplan felületéről beszélve:

  1. Címsor, melyben kiírja az Allplan verzióját, az aktuális projekt nevét, a megnyitott fájlcsoportot vagy építménystruktúrát és az aktív rajzfájl számát és nevét
  2. Menük
  3. Eszköztár
  4. Eszköz- vagy Ikoncsoport. Az ikon jobb alsó sarkában lévő fekete háromszögről lehet felismerni. Az ikonon nyomva tartott bal egérgombbal lehet megnyitni a csoportot. Ha az ikonra kattintasz akkor kis késleltetéssel jelenik meg a csoport, míg ha a fekete háromszögre akkor késleltetés nélkül jelenik meg a csoport. Az én véleményem, hogy a háromszögre ráállni egérrel több idő mint a késleltetés.
  5. Helyi menü, melyet jobb egérgomb kattintással lehet előhívni. A helyi menü témaérzékeny, azaz nem mindegy hogy üres felületre vagy valamely elemre kattintasz vagy szerkesztés közben használod.
  6. Paletták, melyből a képen a Funkció, a Tulajdonság és az Asszisztens paletta látható.
  7. Párbeszédsor, amin keresztül kommunikálhatunk a programmal.
  8. Állapotsor, ahol beállítható például a referencia méretarányt, a hossz mértékegységét vagy a szálkereszt szögét adhatjuk meg

A fenti felület beállítása

Az oktatásokon a fenti képen látható felhasználói felületet használjuk melyet a Nézet - Standard konfiguráció - Paletta konfiguráció menüpontban tudsz beállítani.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr752702134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása