2012. május. 25. 13:31

Vasfelirat: pillér kengyelek egy méretvonalon

Címkék: vasalás allplan vasalás felirat

A vasalási tervek elhelyezési szövegeit ugyanazon szerkezeten is többféle képen szokás alkalmazni, melyek között véleményem szerint tartalmi különbség nincs, csak a helyi szokásokban különbözik. Ezen bejegyzéssel elindított vasfelirat sorozatban bemutatnám azokat az elhelyezési szöveg típusokat melyeket különböző terveken vagy tervező irodákban láttam. Az ismertetések az Allplanban való elkészítési folyamatokat fogják tartalmazni.

Elsőként nézzünk egy példát a pillér különböző távolságban kiosztott kengyeleinek feliratozására, ahol egy méretsorra felírva jelenítjük meg azokat, a képen látható módon.

0525_piller_felitozas.PNG

 

Hogyan kell csinálni?

A teljes részletességében a bejegyzés végén található videóban tekintheted meg a folyamatod, de a főbb lépéseket és a szerintem lényeges dolgokat itt kiemelem.

  1. A komplett feliratot a Méretvonal / Elhelyezési szöveg funkcióval kell létrehozni, amiben a kijelölést segítendő a Szűrés köracélelemek szerint / Pozíciószám szűrő funkciót is használtam. Ha a metszetet előtte feliratozod akkor ott látod hogy mi a pozíciója a kengyelnek. Fontos hogy ha szeretnéd az elhelyezési hosszakat is automatikusan felírattatni, akkor a második méretvonal típust kell választani. Figyeld meg a beállításokat is.
  2. Az elhelyezések közötti távolságot egyszerű méretvonallal adtam meg, mely méretvonalnál nem használtam   méretvonal határszimbólumot.
  3. Az egyes elhelyezések pontos darabszámát és kiosztási távolságát az Elhelyezési szöveg funkcióval készítettem el, ahol nem kértem a pozíció felírását, az ikon közepére kattintva, valamint kikapcsoltam a mutatóvonalat is.

A fentieket alaposan megfigyelve nézd meg a következő videót.

A videó beállításai között állíthatod annak minőségét is itt.

0525_video_beallitasok.png

 

További bejegyzéseket a témával kapcsolatban a vasalás felirat címke alatt találsz.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr414545285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tényleg nagyon profi, de ha ezt így csinálnám, akkor sosem lennék kész határidőre egy munkával sem. :)
@jjc: van benne igazság; ez a bejegyzés azért született, mert valakinek ez volt a kérdése hogy ilyet hogyan lehet csinálni az Allplanban, mert tőle ezt várják el; ebben az esetben nem az idő számít
süti beállítások módosítása