2012. május. 30. 07:53

DWG fájl verzió ellenőrzése, megállapítása

Címkék: dwg

Hogyan kerül a DWG az Allplan blogba? Egyszerű a válasz, a napi gyakorlatban a társtervezők között, az adatcsere DWG formátumban folyik, ahol nem mindegy hogy milyen verzióban adjuk vagy kapjuk azt.

0530_ikon.png

Következőkben megmutatok egy egyszerű módszert a verzió gyors megállapítására, melyhez semmilyen plusz szoftvert sem kell telepíteni.

Mire van szükség?

A Jegyzettömb alkalmazásra, melyet több módon is meg lehet nyitni. Például úgy hogy a futtatás parancssor meghívod a Windows gomb és az R billentyű együttes lenyomásával, majd beírod az alkalmazás angol elnevezését, notepad. Húzd bele a DWG fájlt, majd amikor megjelenik nem kell megfejteni a sok hieroglifát csak az első néhány karakterrel kell foglalkozni, amiket a következő képen pirossal meg is jelöltem.

0530_dwg.PNG

 

Ez az AutoCAD belső verzió azonosító száma, melyet az internet segítségével pillanatok alatt meg is tudunk fejteni. Google keresés a .dwg kifejezésre, első találat a Wikipedia egyik cikke, melyben ott a válasz, kimásoltam ide.

0530_wikipedia.PNG

Tehát az AC1021 a DWG 2007 verziók belső azonosítója, mely a fenti három verzió formátumma. Már csak azt kell ellenőrizni, hogy az Allplanod milyen verziót tud fogadni. Erre a választ a súgóban találod.

0530_sugo.PNG

 

Ellenőrizd Te is a kapott DWG formátumot, hogy tényleg tudod-e olvasni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr294553790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása