2010. december. 08. 10:15

Ellipszissel párhuzamos szerkesztése az Allplan 2011-ben

Címkék: párhuzamos ellipszis allplan allplan 2011 újdonság

Az Újdonságok az Allplan 2011-ben című dokumentációban erről a következőket olvashatjuk:

Párhuzamos ellipszisek létrehozásának módja

Korábban az Általános beállításokban kellett meghatározni azt, hogy a (rész)párhuzamosok milyen módon legyenek létrehozva az ellipszisekhez.

Az Allplan 2011 verzióban most minden egyes párhuzamos ellipszisnél eldöntheti, hogyan legyen létrehozva. Minden alkalommal, amikor a Párhuzamos (Konstrukció modul), (Rész)Párhuzamos (Modul Bővített konstrukció modul) vagy (Rész)Párhuzamos összetett elemhez (Helyszínrajz modul) funkcióval egy párhuzamost szeretne rajzolni egy ellipszishez, meghatározhatja a párhuzamos ellipszis létrehozási módját

Többféle párhuzamos?

Matematikai szempontból egy ponton keresztül csak egy párhuzamost lehet szerkeszteni. De ez a tervezési gyakorlat és nem a tudomány, ahol a tervező különböző módon akarhat "párhuzamos" elemet szerkeszteni az ellipszissel. Az Allplan 2011 verzióban ennek a felhasználói igénynek megfelelően három lehetőség van az ellipszissel párhuzamos szerkesztésére:

Lapult mód

A párhuzamos egy másik ellipszissel lesz közelítve. A féltengelyek minden irányban azonos faktorral lesznek meghosszabbítva. A belapultság (a féltengely közötti arány) konstans marad.

Sugár mód

A párhuzamos egy másik ellipszissel lesz közelítve. A féltengelyek minden irányban azonos mértékben lesznek meghosszabbítva.

Spline mód

A párhuzamos egy spline görbével lesz közelítve. A spline vezérpontjai itt mindig az előírt távolságra lesznek elhelyezve az ellipszistől.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr452501469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása