2011. április. 15. 08:22

Mi a fókuszváltás X és Y között?

Címkék: beállítások allplan fókuszváltás pontmegadás

Igen az előző bejegyzésből – Nyomkövetés és beállításai – ez az opció kimaradt. Szándékosan tettem, mert szerintem semmi köze sincs a nyomvonalhoz, de ezen a beállítás oldalon található (Eszközök - Beállítások - Nyomkövetés - Nyomkövetés ábrázolás).

Mi ez?

Biztos szerkesztettél már úgy, hogy a párbeszédsorban adtad meg az X értéket, amit Enter billentyűvel elfogadtál, majd ezt követően Y értéket adtál meg és így tovább. Mutatok egy egyszerű példát.

A videó nem minden böngészőben jelenik meg, javaslom a Firefox vagy a Google Chrome használatát a megtekintéshez.

Ha megfigyeled mindig az X értéket jelöli ki a program, ha Y értéket szerettem volna megadni át kellett kattintani az Y mezőre az egérrel vagy használhatom a Tab billentyűt is, ami többlet matatás a számítógépen.

Nekem felváltva, egyszer X, majd Y megadása kellene. Kapcsoljuk be a fókuszváltást és nézzük meg mi történik.

A videó nem minden böngészőben jelenik meg, javaslom a Firefox vagy a Google Chrome használatát a megtekintéshez.

EZ KELL! Igen ha ezt az opciót bekapcsolod, akkor felváltva ajánlja fel az X és Y értéket és nem kell mást tenni csak beírni az értéket és Entert nyomni.

Javaslom, kapcsold be ezt az opciót és használd a lehetőséget!

Erről a beállításról már volt szó az Épületkontúr és telek felszerkesztése felmérés alapján bejegyzésben is.

Még egy gondolat

Ha a párbeszédsorban megadott koordinátákkal szerkesztesz nincs szükség a nyomvonalakra, sőt zavaró lehet, mert a nyomvonalon vagy arra merőlegesen értelmezi a megadott értéket. Tehát ha így dolgozol kapcsold ki közben a nyomvonalat, amihez használhatod az F11 billentyűparancsot, ha neked is ezt írja ki a beállításban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr822825344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása