2011. július. 14. 16:06

A vasalás felirat beállítása

Címkék: vasalás allplan vasalás felirat

A napokban egyik felhasználó kérdezett a vasalás felirat beállítás lehetőségéről, mikor szembesültem vele hogy erről még nem írtam. Most pótlom, mert fontos, hogy vasalási terveink felirata a megszokott módon jelenjen meg és ne a program alapbeállításával.

Ilyen feliratokat tudunk készíteni, ha az Allplan gyári beállításait használjuk.

Állítsd be!

Eszközök menü Beállítások funkciójában a Felirat oldalon a Köracél szakaszban tudod megtenni.

Egy-két jó tanács:

  • Pozíció, keretezés szimbóluma, keretezés mérete opcióban 0 és 9 között lehet az értéket állítani. A nulla dinamikus keretet jelent, azaz változik a kör mérete a attól függően, hogy hány karakter hosszú a pozíciószám. Szerintem ez nem szép a terven. Tapasztalat, hogy a 2-es méretbe még 3 karakter hosszú szám is elfér, így ezzel érdemes dolgozni. Természetesen a magyar hagyománynak megfelelően kört használunk keretként.
  • Távolság, név előtt egy / jelet szokás tenni.
  • Hossz, név, egység előtt a kötőjel a szokásos, bár egyre gyakrabban látok l=, vagy L= jelölést is (kinek hogy tetszik). A hossz egységeként választható m, cm és mm, mind megjelenő egységgel, mind egység nélkül.

Sorrend és szóköz

Ha más sorrendbe szeretnéd a felirat összetevőit rendezni, ahogy a dőlt részben olvashatod: Előnézet: elemek sorrendje fogd és vidd módon, azaz a bal egérgombbal át lehet húzni egy másik összetevő elé.

Ha a kurzorral megállsz az egyik elemen a világoskék sávban kiírja fölé az elem nevét.

Az alatta lévő mezőbe 0 és 5 közötti értékkel megadhatod, hogy mennyi szóközt helyezzen el az adott összetevő után. Tapasztalatom, hogy nincs hely arra hogy a szövegeket szét húzzuk, ezért javaslom hogy ezekbe a mezőkbe nullát írjál be, kivéve a pozíció szám után javasolt az 1 szóköz használata, hogy az első karakter ne érjen a körhöz. Ezen beállítások után a fenti kis részlet így fog kinézni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr53067440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása