2012. február. 22. 10:40

Hogyan lehet a betonacél lista fix szövegeit lecserélni?

Címkék: vasalás jelmagyarázat allplan mennyiség kigyűjtés betonacél lista jelmagyarázat módosítása

Többször merült fel statikus Allplan felhasználóktól az a kérdés hogy a magyar nyelvű programjával hogyan tud például angol nyelvű betonacél listát készíteni.

0222_lista.PNG

Először is egy apróság, hogy a kigyűjtés folyamatos frissítése miatt jelmagyarázatot használunk és nem listát, melyről bővebben a Lista, dokumentum-jelmagyarázat, jelentés. Mikor melyiket használjam? bejegyzésben olvashatsz.

A módosítás lépései

  1. Ki kell választani, hogy melyik jelmagyarázatot szeretnénk más nyelven használni.
  2. A Létrehozás / Kiegészítő modulok / Listakészítés / Listakezelés funkcióval másold át az iroda egy üres helyére. Figyelj oda, hogy a vasaláshoz használ jelmagyarázatot a 19-es fájlba kell másolni!
  3. A Módosítás / Kiegészítő modulok / Listakészítés / Listamódosítás funkcióban válaszd az Irodai jelmagyarázatokat, majd válaszd ki a 2. pontban átmásolt jelmagyarázatot a 19-es fájlból.
  4. Az eszköztár második oldalán megtalálod a Szöveg módosítása funkciót, mellyel módosíthatod vagy mint a példában lecserélheted a szövegeket.
  5. Ha befejezted az ESC billentyűvel szakítsd meg a folyamatot, majd válaszd az elmenti opciót a mentéshez.

A fenti lépéseket nézd meg a következő videóban és próbáld ki!

Ha esetleg hibásan írtam valamely szöveget elnézést kérek, a példa a módosításról szól, amit remélhetőleg sikerült megosztanom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr354169399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása