2012. április. 20. 16:54

Beállítások mentése

Címkék: beállítások mentés allplan

Az Allplan projektek biztonsági mentése bejegyzésben taglaltam, hogy mennyire fontos a munkánkról biztonsági mentést készíteni és ebben kicsit elnagyolva, megemlítettem hogy a beállításaidat is mentsd el. Most nézzük csak a beállítások mentését.

0420_beallitas_mentes.PNG

Miért kell menteni?

Ez a kérdés azokban már nem merül, akiknek valami miatt a beállításokat újra meg kellett adnia, mert ők tudják hogy ez is sok-sok munka mire visszaáll a régi állapot.

Na akkor nézzük hogy a sok-sok állítgatást miként előzhetjük meg.

Beállítások mentése, exportálása

A párbeszédpanel bal oldali listájában bármelyik sorra állítod az egeret a sor végén megjelenik a következő ikon.

0420_ikon.jpg

Erre az ikonra kell kattintani és akkor megjelenik a jobb oldalon az exportálás, importálás és az alaphelyzetbe való visszaállítás lehetősége.

A következő videóban nézd meg a mentés folyamatát.

A beállítások közül le tudod menteni az összeset vagy csak néhányat, attól függően hogy mely sorok vannak kijelölve. A kijelöléshez használhatod a következő Windowsban megszokott eszközöket:

  • Ctrl + bal egér kattintással aktiválni vagy inaktiválni tudsz egy-egy sort
  • Shift + bal egér kattintásokkal (első és utolsó soron) aktiválhatsz tartományt
  • Ctrl + A billentyű kombinációval az összes elemet ki tudod jelölni

Beállítások visszaolvasása, importálása

Szinte ugyanaz a metódus.

Visszaolvasásnál nem kell a teljes mentést importálni, lehet akár csak egy oldalt is.

Mikor készíts mentést a beállításokról?

Én azt javaslom, hogy minden esetben amikor megváltoztatsz benne valamit mert akkor meg van az utolsó állapot és azt át tudod adni másik gépnek vagy vissza tudod állítani a gépeden.

Milyen névvel mentsd?

Ezek a fájlok mai szemmel nézve picik, ~80 KB, ezért javaslom, hogy ne írd felül a régi mentéseidet hanem mondjuk a névben szerepeljen a dátum is hogy ez alapján is tudj válogatni. Erre akkor lehet szükség, ha átállítasz a beállítások között valamiket, lemented, majd rájössz hogy nem is jó ez a beállítás. Akkor csak fogod a korábbi megfelelő beállítást és visszaolvasod.

Hova mentsd?

Természetesen ne csak a gépeden tárold, hogy ha azzal van valami akkor is el tud érni. Ugyanaz érvényes erre mint minden biztonsági mentésre.

További információkat találsz a beállítás címke alatt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr324463083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása