2012. július. 27. 08:12

DWG import beállítás - fóliáról kapcsolat

Címkék: import allplan import beállítások

Nem módosítható a toll, vonal és szín formátum tulajdonság bejegyzésben megmutattam egy megoldást arra, ha importálás után nem tudod a tollvastagságát, a vonaltípusát vagy a színét módosítani egy elemnek. A fenti megoldás jó akkor, ha egy már beolvasott rajzról van szó.

0727_dwg.png

Ha nem szeretnéd így használni az Allplant, hogy a fóliáról vegye a formátum tulajdonságokat akkor érdemes már az importáláskor beállítani, hogy szüntesse meg ezt a kapcsolatot.

Hol állítható be?

0727_import.PNG

A kép sokat mondó, de azért nézzük a lépéseket.

  1. az Általános modulok, Interfész moduljában válaszd az Importálás funkciót, keresd meg az importálandó fájlt, majd kattints a Beállítások... gombra,
  2. válaszd a Bővített beállítások fület,
  3. kapcsold be a Felbontandó kapcsolatok közt a "Fóliáról" opciót

Ha ez az opció be van kapcsolva akkor a beolvasás után biztosan nem a fóliáról fogja venni a formátum tulajdonságokat.

További hasznos információt találsz a témával kapcsolatban a DWG import főbb lépései bejegyzésben, vagy a DWG címke alatt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr364675274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása