2012. december. 07. 11:21

Allplan 2013 - új felhasználói felület

Címkék: felhasználói felület allplan allplan 2013 allplan 2013 újdonság

Az Allplan 2013 telepítése után, az első szembetűnő újdonsága az új felhasználói felülete.

A korábbi verziók felülete a 90-es évek második felében, a V12 verzió (1995) és a V16 verzió (2000) között alakult ki a Windows megjelenésére és színvilágára támaszkodva. A fejlesztők a következőként fogalmaznak erről az újdonságok dokumentációban.

Die Allplan Benutzeroberfläche hat ein neues Design erhalten, welches das seit Jahren genutzte, an Microsoft Windows angelehnte, buntere Design ablöst. Die neue Oberfläche tritt in der Farbgebung zurück; Ihre Arbeit soll im Vordergrund stehen.

Als Farben werden hauptsächlich Grau- und Blautöne genutzt, Rot kennzeichnet wie in den Vorversionen Aktion und Modifikation. Durch hellere Schatten wirken die Symbole geprägt.

 

Az Allplan felhasználói felülete egy új designt kapott, amely leváltja az évek óta használt, a Microsoft Windowsra támaszkodó, tarka designt. Az új felszín visszavett a színhasználatból; az Ön munkájának kell az előtérben lennie.

A leginkább használt színek a szürke és kék árnyalatai, a piros jelzi a korábbi verziókhoz hasonlóan a műveletet és a módosítást. A világosabb árnyékok miatt az ikonok domborítottan jelennek meg.

Az új designnak voltak előjelei:

Nem csak "átfestették"

Ha valakiben az merült fel, hogy itt csak "átszínezték" a program felületét egy kis összefoglaló arról, hogy az ikonok grafikai megjelenésében az egyszerűség mellett az egységes szimbólumok, építőkövek használatát is szem előtt tartották, azaz rendet tettek.

Számomra egyszerűbb megoldást választva az újdonságok súgóból vágtam ki az erre vonatkozó részt.

A rendrakás közben a felületen egyéb változások is történtek, melyekről majd még írok. Kövesd a bejegyzéseket!

Színséma és ikon design: Allplan vagy Windows

Lehetőséged van az Eszközök menü, Testreszabás funkcióban, a Testreszabás oldalon a Windowsban beállított színek és designok használatára is, ha a képen látható rádió gombot átkapcsolod.

Ikonok távolsága

A Funkciók palettán új lehetőség, az ikonok távolságának beállítása. Ez a beállítási lehetőség csak akkor aktív, ha az Ikon + Szöveg opció ki van kapcsolva.
A következő két képen a Nagy és a Nagyon kicsi beállítások láthatod. Ezek mellett választhatód még a Közepes és Kicsi beállítást is.
Figyeld meg bal oldalt az ikonok távolságát!

1207_ikon_tavolsag_nagy.PNG

Ez a beállítás nem vonatkozik az eszköztárakra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr974952513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása