2013. január. 14. 09:52

PDF adatok exportálása

Címkék: pdf allplan pdf export 3D-PDF PDF/A

„… a tervkiadást kibővítettük a PDF fájl exportálása funkcióval. …”, olvasható az Újdonságok az Allplan 2005-ben dokumentációban. És hogy mi történt a 2005-ös verzió óta a PDF adatok exportálása funkcióval? Összefoglalom verzióról verzióra.

Allplan 2005

Megjelent a tervösszeállításban PDF fájl exportálása funkció, mellyel közvetlenül lehet az Allplan terveit PDF formátumba exportálni. A PDF fájl exportálása funkció előnyeként a PDF nyomtatókhoz képest a kitöltések átlátszóságának és a fóliák érvényességének megtartását emelték ki az Újdonságok az Allplan 2005-ben dokumentációban.

Allplan 2006

Beállítható a PDF exportálás felbontása, melyet a bitképek (pl. JPG, BMP), OLE objektumok (pl. Excel táblázat) és az átmenetet tartalmazó kitöltések átvitelénél vesz figyelembe az Allplan.

A 2006-os verzióban ezt az Eszközök / Beállítások / Interfész helyen lehetet megváltoztatni. A 2008-as verziótól már a funkció párbeszéd ablakában állítható a felbontás.

Megjegyzés: a fent felsoroltakon kívül a például a vasalási tervekben szereplő pontvasak ábrázolására is hatással van a felbontás, melyről bővebben a PDF fájl felbontása, DPI bejegyzésben olvashatsz.

Allplan 2008

Az Allplan animációs ablakából közvetlenül menthető PDF-3D fájl, melyet az Acrobat Reader 7-es (ma már Adobe Reader a termék neve) verziójától térben megtekinthető és mozgatható.

A 2D PDF exportálásában többek között a létező PDF fájlhoz való hozzáfűzés, valamint a nyomtatás zárolhatósága jelent meg.

Allplan 2009

Archiválás PDF/A-1a formátumba, melyet a PDF fájl exportálása funkció párbeszéd ablakában lehet kiválasztani és így az ISO 19005: PDF/A szabványnak megfelelő fájl hozható létre.

A strukturált tervkezelés előnyeként a PDF adatok exportálása funkcióban lehetőség van a többszörös kiválasztásra, azaz egyszerre több terv is exportálható PDF fájlokba.

Allplan 2011

A tervek szürkeárnyalatosan exportálható PDF formátumba.

Allplan 2012

A betűtípus hozzárendeléseket a PDF-Import font mapping.dat fájl tartalmazza, mely az STD mappában található.

Allplan 2013

A PDF adatok exportálása funkció paraméterei közül a Tulajdonságok területén lévő beállítások elmenthetők kedvencként.

A Nemetschek nemzetközi weboldalán, a sajtó hírek között már 2006 őszén olvashattunk a PDF adatkapcsolatról.

Munich, 18. September 2006 - The Nemetschek group, one of the world’s leading technology companies for the design, construction and management of buildings and real estate, will collaborate with Adobe Systems in order to promote the use of Adobe’s PDF format in architecture and engineering. That is why Nemetschek has licensed Adobe’s PDF Library Software Developer Kit as well as services and support provided by Adobe’s partner Datalogics. As a first step, Nemetschek will integrate the import and export of data into its programs Allplan, Cinema 4D and VectorWorks based on the original Adobe PDF libraries.

Teljes terjedelmében a cikk a www.nemetschek.com oldalon olvasható.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr455015066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása