2013. január. 28. 08:34

Allplan 2013 - Automatikus alakfelismerés

Címkék: allplan allplan 2013 allplan 2013 újdonság automatikus alakfelismerés poligonizálás

Az Automatikus alakfelismerés, melyet nap mint nap használunk, az Allplan 2013-ban áthelyezték a Párbeszédsorból a Megadási opciók közzé.

Ahogy már az Allplan 2013 - új felhasználói felület bejegyzésben írtam, nem csak "átszínezték" a felületet, hanem közben rendet is tettek a felületen. Ezen rendrakás részeként került az Automatikus alakfelismerés a Megadási opciók eszköztárba.

Hol volt korábban?

Az Allplan 2012-es verzióban és a korábbiakban az Automatikus alakfelismerés funkció a Párbeszédsorban volt.

Allplan 2013-ban

És itt találod mostantól.

Miért van itt jobb helyen?

Az Automatikus alakfelismerés funkció csak akkor működik, ha a Megadási opciók eszköztáron a Elemek poligonizálása be/ki opció (képeken a nyíllal megjelölt check box) be van kapcsolva. Ezért logikusabb, hogy itt legyen.

A dolog azért nem ennyire tiszta, mert bizonyos funkciókban (Szaru, Gerenda, Mezőelhelyezés) mégis a Párbeszédsorban maradt.

Hol használható?

Az Automatikus alakfelismerés funkciót a különböző felület elemek (sraff, minta, kitöltés, ..., födém, lemezalap, ...) meghatározásakor használhatod, ha egy zárt vonallánccal már meg lett szerkesztve.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr365047734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

...igen, hogy én ezt mennyit kerestem, míg végre megtaláltam!
@KT: :) akkor még írok, az áthelyezett funkciókról
süti beállítások módosítása