2013. január. 30. 11:09

Projekt konvertálása korábbi verzióba

Ha egy teljes projektet szeretnék visszamenteni 2013-as verzióból korábbiba, akkor annak mi a menete?

Merül fel a felhasználói kérdés, amire az egyik lehetséges megoldás a következő.

  1. A PRJ mappában nyisd meg a konvertálandó projekt mappáját, aminek a pontos útvonalát az Allmenü programban, a Központi fájlmappa alatt találod meg.
    (a képen az én Allmenümet látod, a tied valószínűleg el tér ettől)
  2. Másold át az itt lévő mappákat és fájlokat a gépeden egy üres mappába.
  3. Indítsd el az Allmenü / Fájl / Adatok konvertálása korábbi verziókba funkciót.
  4. Válaszd ki azt a korábbi verziót, amibe konvertálni szeretnéd a projektedet.

    Minden verzióból csak három verziót lehet vissza konvertálni.
  5. Válaszd ki azt a mappát, ahova átmásoltad a projekt mappa tartalmát, és a program végrehajtja a konvertálást, aminek végeztét közli veled.
  6. Az Allmenü / Adatmentés / Készítés / Teljes mappa / Tetszőleges mappa / Almappákkal funkcióval mentsd el a konvertált mappa tartalmát.

A létrehozott ZIP és INF fájlokat kell elküldeni a korábbi verziót használó partnernek.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr85052742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

:) pont ezt akartam kérdezni
Ehhez azért néhány kiegészítés:
1. Ha a komplett projektet másolod, nem csak a tartalmát, akkor a program figyelmeztet, hogy a .prj kiterjesztésű mappát nem konvertálja, tehát a kiterjesztést ki kell törölni
2. Jó a 6. pont előtt beállítani a mentési útvonalat, mert oda fogja menteni, ami - legalábbis nálam - alapesetben a szokásos biztonsági mentési mappa, de nem biztos, hogy munka közben oda jó menteni.
3. A végén pedig a konvertálás után, de még a mentés előtt, vissza kell tenni a .prj kiterjesztést, hogy be is tudja olvasni a program - legalábbis nálam így történt.
@KT: Köszönök a kiegészítést. Sajnos beleestem abba a hibába, hogy csak azt írtam le ahogyan én szoktam csinálni, azaz csak a tartalmat másolom.

Miért kell a mappa "kiterjesztését" törölni? Mert a PRJ mappába csak így lehetnek projektek, és a fejlesztők ezzel védték, hogy véletlenül ne lehessen konvertálni a ezen a helyen.

+1× köszönöm
süti beállítások módosítása