2013. február. 08. 13:14

Allplan 2013 - 2D konstrukcióból 3D vonalak

Címkék: allplan allplan 2013 2D konstrukcióból 3D vonalak

Nem a funkció működésében, hanem a funkció elérhetőségében van változás az Allplan 2013-as változatában. Ahogy azt az Allplan 2013 - új felhasználói felület bejegyzésben írtam, a felületen némi rendrakás is történt, aminek egyik eredménye, hogy a korábbi verziókban megszokott 2D konstrukcióból 3D vonalak funkció a Kiegészítő modulok, Modellezés 3D modulban megszűnt, vagy ahogy az újdonságok dokumentációban olvashatjuk, mostantól nem érhető el. Nézzük is mit ír az említett dokumentáció erről.

A 2D konstrukcióból 3D vonalak funkció mostantól nem érhető el többé önálló funkcióként. Ez - ahogy már korábban is - az Elemek konvertálása funkción keresztül áll rendelkezésre.

Rövid és lényegre törő. Én is csak két képpel egészíteném ki. Itt találtad a korábbi, például Allplan 2012-es verzióban.

Az Allplan 2013-tól ezt a funkciót, már Elemek konvertálása funkció lehetőségei között találod 2D konstrukcióból 3D vonalak konvertálását.

Mire jó ez a funkció?

Ha egy olyan testet kell létrehoznod, amit egy jellemző keresztmetszet kihúzásával, vagy forgatásával lehet a legegyszerűbben létrehozni, akkor a 3D keresztmetszet létrehozásához a legegyszerűbb módszer a keresztmetszet felszerkesztése a Konstrukciós modul eszközeivel, majd konvertálása 3D vonalakká. A következő régebbi videóban erre is találsz példát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr355069334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása