2013. június. 07. 09:11

Számítási művelet szövegben

Címkék: szöveg allplan vezérlőkarakter

"Írjuk fel ide a rajzra a számítás metódusát és az eredményt, hogy tudják miként számoltuk ki." Ez a mondat generálta, hogy megmutassam azt a vezérlő karakter párt, melyekkel az Allplan a szövegben számítási műveletet is végre tud hajtani. Hogy Ti is tudjatok erről a lehetőségről megosztom itt az allplan.blog.hu oldalon is.

A szövegben a %AA vezérlőkarakterrel tudatjuk az Allplannal, hogy itt kezdődik a számítás, majd a %AE vezérlőkarakterekkel a számítás befejezését jelezzük.

Amikre figyelni kell a számítás megadásánál, melyeket megfigyelhetsz a fenti képen is.

  • * - a szorzás műveleti jele
  • ^ - a hatványozás műveleti jele
  • . - tizedes jelként pontot és nem veszőt kell használni
  • trigonometriai függvényeknél radiánban kell megadni a szög értékét

A második számítási sorban %FA és %FE vezérlőkaraktereket is találsz, mellyel a számítási eredményt formáztam. Erről bővebben a Súgó, Vezérlőkarakterek használata számításhoz címe alatt olvashatsz.

További információt találsz a szövegben használható vezérlőkarakterekről, a vezérlőkarakter címkével megjelölt bejegyzésekből.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr265349191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása