2012. október. 15. 12:27

TIPP: keresztmetszet súlypontja

Címkék: allplan

Egy síkidom vagy a tervezési gyakorlatban inkább egy keresztmetszet súlypontját a meghatározása sokszor előforduló feladat, amire közvetlen eszközt nem találunk az Allplan programban, de ez nem jelenti azt hogy nincs is.

1015_sulypont.PNG

Hova lett "elrejtve"?

A súlypont meghatározása nagyon régóta része az Allplan eszközeinek, ami a Mérés funkcióba lett anno elhelyezve. 

A Mérés funkcióban a Felület mérését kell választani, de előtte a Pecsét ikont be kell kapcsolni, azért hogy az eredményt le tudjuk tenni a rajzra. Ebben az esetben a súlypontot a program automatikusan elhelyezi, nekünk csak a szöveget kell elhelyezni ha szeretnénk, ha nem akkor nyomj egy Esc billentyűt.

1015_meres.PNG

Ha ezzel a beállítással adsz meg egy zárt poligont, vagy jelölsz ki egy felület elemet (sraff, minta, felületstílus, ...,  födém, ...) akkor a felület súlypontjába a program automatikusan elhelyez egy pontszimbólumot. Nézd meg a lépéseket a következő videóban!

Próbáld ki!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr434849457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása