2010. december. 27. 21:55

Hol lehet átállítani a dokumentum méretet?

Címkék: allplan allmenü dokumentum méret

 Mi a dokumentum méret?

Ez biztosítja a lehetőséget arra, hogy a számítógép kiépítéséhez igazítsuk a beolvasott dokumentumok (rajzfájlok) számára biztosított helyet a memóriában.
Alapvetően érvényes: minél nagyobb az érték, annál lassabb a program. Ezért kell a dokumentum méret értékét mindig annyira alacsonyan tartani amennyire csak lehetséges.

Elegendően nagy memória esetén pl. különösen nagy tervek esetén megnövelhető a tárolókapacitást a beolvasandó dokumentumokhoz vagy különösen kevés memória esetén lecsökkentheti a tárolókapacitást. A megadás MB-ban történik.

Hol állítható?

Az Allmenü / Szerviz / Hotline eszközök / docsize segédprogramban adható meg.

Megjegyzés: Különleges esetekben (pl. nagy OLE objektumoknál, nagy passzívan a háttérbe helyezett dokumentumoknál) itt megadható egy nagyobb érték is. Ilyen esetben ügyeljen arra, hogy az aktív dokumentum mérete ne haladja meg a 128 MB méretet. Ellenkező esetben nem lehet többé menteni, és munkájának egy része elveszhet.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr302542853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása