2011. március. 24. 14:52

Nem működik az IFC export!

Címkék: export ifc allplan

Mi az IFC?

Csak röviden, egy adatformátum, melyet az épületek, berendezésének komplett modelljét tudjuk átadni vagy átvenni a projekt többi résztvevőétől. További információt az IFC formátumról a IFC!? Mi ez? Mire jó? bejegyzésben olvashatsz.

Nem működik?

Ez a kérdés általában azoktól az ügyfelektől szoktak érkezni, akik az Allplant a rajzstruktúrával használja és a következő látja a programban, amikor a Létrehozás - Általános modulok - Interfész - IFC adatok exportálása ... funkciót meghívja.

A probléma hogy minden inaktív.

Megoldás

Az IFC strukturált leíró nyelv, melyben az elemek szintekhez, épületekhez vannak hozzárendelve, ahogy az Allplan Építménystruktúrában.

Az IFC adatok exportálásának előfeltétele az Építménystruktúra használata.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr782768087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szia! Most álltunk át Allplan 2009-ről 2012-re, és az a gond, hogy 2012-ben nem működik az IFC exportálás. Ugyanazt amit 2009-ben simán exportált IFC-be, 2012-ben nem teszi meg. Van építménystruktúra csak az exportálás ok gomb megnyomása után nem történik semmi. Mi lehet a baj?
@Rákosi Zsolt: Sajnos nem segített. Az építménystruktúra megszorításokkal lehet valami, de ez a téma már nagyon zavaros.
@ot002: (bocs elfelejtettem ezt a kommentet)

a megszorítás nem számít mert azt nem exportálja, esetleg akkor gond ha nincs benne egyetlen egy IFC konform struktúra szint sem
@Rákosi Zsolt: Csak 3D elemek vannak benne, de nem ír ki semmi hibaüzenetet, csak egyszerűen nem történik semmi...
@ot002: Biztos, hogy valami nagyon triviális dolog lehet, de ezekből az infokból sajnos nem tudom megmondani.
@Rákosi Zsolt: Annyira jutottam, hogy a 3D elemeket az IFC proxy nevű elemcsoportba(?) vinné át, de a beállításoknál pont az a jelölő négyzet szürke, nincs beikszelve és nem is lehet kiválasztani. A többi mind beállítható, ez nem. Így nincs mit átvinni azért áll le az export. De hogy miért szürkül be ez egyedül, az már magas nekem.
Szia! Van valami fejlemény az IFC export ügyben? Továbbra se működik 2012-ben. Tényleg fel kell telepítenem egy régebbi verziót ahol még működött?
@ot002:

Szia,

az IFC Proxy azért szürke, mert az Allplanban ilyen elem nincs, ezért ilyet nem is lehet exportálni, csak importálni (akkor nem szürke, ellenben más igen).

Az Allplan 2012-ben működik, nálad van valami elállítódva, ami miatt nem csinálja meg az exportot azon a gépen. Tudom ez nem vigasztal.

Sajnos én ennyi információból nem tudok segíteni. Javaslom keresd fel az Allplan támogatást, Hotline-t.
süti beállítások módosítása