2011. október. 18. 11:03

Hardverkulcs licenc beolvasása

Címkék: licenc allplan hardverkulcs

Maga a licenc beolvasása nagyon egyszerű lépésekből áll amiről elegendő lenne csak annyit írnom, hogy indítsd el az Allmenü programot és válaszd a Segédprogramok/Licenc/HARDVERKULCS licenc beolvasása menüpontot,

majd a Tallózás a mappák között ablakban válaszd ki azt az útvonalat, ahova lementetted a licenc fájlodat vagy fájljaidat és válaszd ki a gépben lévő hardverkulcshoz tartozó licencet.

Milyen problémák fordulhatnak elő?

Először nézzük meg hogy milyen szituációkban fordulhat elő, hogy be kell olvasni a hardverkulcs licencet:

  1. Allplan telepítése
  2. párhuzamos portra illeszthető hardverkulcs cseréje USB hardverkulcsra
  3. ideiglenes licenc cseréje végleges licencre, ez például az előző pontban említett csere esetén is előfordul, hogy az új kulcshoz csak 30 napos licencet ad ki München, majd ha "visszaérkezik" a régi kulcs akkor adják ki végleges licencet
  4. SoftLock cseréje hardverkulcsra
  5. próbaverzió használata után hardverkulcs licenc használata, ami hasonló mint az előző pontban írtak, mert a próbaverzió is SoftLock-kal védett
  6. két gép között a hardverkulcs cseréje

Biztos előfordulhat még egyéb szituáció is. Ezek a leggyakrabban előfordulok, amivel találkoztam.

A licenc beolvasása után előfordulhat, hogy az Allplan nézegető üzemmódban indul el, azaz nincs megoldva a licencelés.

Akkor nézzük a problémákat!

Nincs a kulcs a gépben

Tudom hogy triviális a dolog, de már találkoztam ezzel az esettel is. Itt megjegyezném hogy működés közben nem szabad a kulcsot eltávolítani a gépből.

Nem megfelelő licencet olvastattál be

Ha több munkahelyed is van akkor ez könnyen előfordulhat. Hogyan derítsd ki hogy az adott kulcshoz melyik licenc tartozik.

Ha a kulcsod már működik valamely gépben, mint a felsorolás 3-as vagy 6-os szituációjában, vagy az Allplan korábbi verziója futott már, akkor az Allmenü programban le tudod kérdezni az Információ/Ügyfélszám menüpontban.

Ha ez előzőek nem állnak rendelkezésedre, akkor meg kell kérdezni.

Nincs telepítve a hardverkulcs illesztő szoftver (driver)

Ezt a hibát kizárhatod, ha már működött hardverkulcs ezen a gépen, függetlenül attól hogy párhuzamos portra illeszthető vagy USB, mert azonos meghajtót használ mindkettő.

A fenti probléma akkor jelentkezik ha SoftLock-ról állsz át hardverkulcs használatra, mint a 4-es vagy 5-ös szituációban.

Mit tehetsz? Az egyik megoldás, hogy az Allplant újra telepíted az új licenceddel, ami hosszadalmas, főképen ha már frissítések is vannak a gépen. Telepítsd a hardverkulcs illesztő szoftverét az Allplan telepítő DVD-jéről, melyet a DVD\Programs\Allplan\Drv\Fast mappájában található HASPUserSetup.exe fájl elindításával tudsz megtenni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr573311301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása