2012. július. 17. 16:38

Egyedi méretarány megadása

Címkék: méretarány allplan referencia méretarány

Természetes a tervező számára, hogy méretarányban készíti a rajzait és ennek megfelelően a program is ismeri a leggyakrabban alkalmazott méretarányokat, ahogy az Allplan is.

meretarany_01.png

Bizonyos szituációban előfordulhat, hogy egyedi, a programban alapértelmezésben nem szereplő méretarányban szeretnénk dokumentálni a tervünket, amihez az Allplanban fel kell venni az adott méretarányt.

Hogyan határozzunk meg új méretarányt?

A következő lépésekkel.

  1. a Nézet menüben válaszd a Referencia méretarány funkciót
    nezet.png
  2. majd kattints a + gombra és add meg a létrehozandó méretarány értékét, nekem most jobb híján nem jutott más az eszembe mint a régi kataszteri térképeken alkalmazott 1:1440 méretarány, mert ez nem volt benne a programban
    meretarany_02.png
  3. az Enter-rel vagy a ez OK gombra kattintva lépj ki a párbeszéd ablakból.

A kilépés után ebben a méretarányban dolgozhatsz tovább, de bármikor használhatod a továbbiakban ezt a méretarányt is, mert meg fog jeleni a többi között.

meretarany_03.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr84662504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása