2013. június. 17. 14:31

20 éves a PDF formátum

Címkék: pdf étdr PDF/A

1993. június 15-én jelent meg az Acrobat 1.0. A papírmentes iroda álma indította el a PDF formátum fejlesztését. Olvasható a sg.hu cikkében.

A terveink digitális átadására, valamint azok digitális tervtárolására tökéletes formátum.

Január óta az engedélyezési folyamatban részt vevő tervezők számára kötelező az ÉTDR használata, mely a PDF/A formátumot követeli meg a tervek beadásához. Ezzel kapcsolatban érdekes gondolatokat olvashatsz Schneider Balázs, Nazca "tollából" a www.nazca.hu > PDF/A formátumú fájlok létrehozása az elektronikus dokumentációs rendszerhez (ÉTDR) oldalon. Javaslom olvasd el, hasznos információkat találsz benne sok-sok alkalmazáshoz, többek között az Allplanhoz is.

Itt az allplan.blog.hu oldalon a PDF/A formátumú fájl exportálása az elektronikus dokumentációs rendszerhez (ÉTDR) bejegyzésben olvashatsz. Továbbá a PDF címke alatt megtalálod az összes PDF formátummal kapcsolatos bejegyzést.

Az Allplan az egyike azon kevés szoftvernek, melyből közvetlenül lehet PDF/A formátumba exportálni. Olvasd el a fent megemlített bejegyzéseket és ismerd meg a lehetőségeket!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr145365590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása