2012. június. 11. 17:20

Tetőforma: oromzatos kontytető

Címkék: tető allplan síkok tetősíkok tetőforma tetőidom

A tetőforma sorozatban következő az oromzatos kontytető, vagy ahogy a népi építészetben nevezték, a füstlyukas tető, aminek a szerepe anno a füstelvezetés és a padlástérben a disznóságok füstölése, tartósítása volt.

0611_teto.PNG

Ha még nem olvastad a Tetősíkok használata építménystruktúrában bejegyzést, tedd meg.

Az Építészet / Általános: tetők, síkok, metszetek / Tetősík funkcióban válaszd a Nyeregetető típust és hozz létre elsőként egy nyeregtetőt. Erről további információt a Tetőforma: nyeregtető, kontytető és csonka kontytető bejegyzésben találsz.

0611_nyeregt.PNG

Ha megadtad a két élet, melyeknél ezt a tetőformát szeretnéd létrehozni, ne lépj még ki a Tetősík funkcióból. Ha mégis kiléptél a Tetősík módosítása funkcióval tudod folytatni. Válaszd a Manzárdtető típust.

0611_manzard.PNG

Állítsd be az alsó szakasznak a hajlásszögét és a vízszintes vetületét, ami a távolság az előző végponttól néven találsz a párbeszéd ablakban, majd nyomd meg annyiszor az Enter billentyűt, hogy minden cella ki legyen töltve.

0611_m1.PNG

A sematikus ábrán kattints a felső szakaszra, majd add meg a hajlásszögét, ami 90 fok.

0611_m2.PNG

Jelöld ki a tetőkontúr végfalak felőli éleit, amivel készen is van a tetőgeometria.

0611_manzardteto.PNG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr624580552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása