2012. május. 29. 13:56

Vasfelirat: pillér kengyelek külön méretvonalakon

Címkék: vasalás allplan vasalás felirat

Néhány napja bemutattam a Vasfelirat: pillér kengyelek egy méretvonalon bejegyzésben egy példát arra hogyan lehet a kengyeleket feliratozni a vasalási terveken, melyre a reakció egyik fele az volt, hogy nincs erre idő. Ezzel én nem szeretnék vitatkozni, ezért bemutatnám a vasfelirat sorozatban az egyik gyakran használt felirattípus elkészítésének lépéseit.

0529_piller_felitozas.PNG

Feliratozás folyamata

Itt is a teljes folyamatot a videóban nézheted meg, melyek segítenek abban is hogy a különböző ráfordítási időt is össze tudod hasonlítani. Amire érdemes odafigyelni a következőkben kiemelem.

  • A feliratot a Méretvonal / Elhelyezési szöveg funkcióval tudod létrehozni, melynél az első méretvonaltípust kell választanod, valamint a beállításait megadni.
  • Ha letettél már egy méretvonalat, akkor a következőket egyszerűen csak a meglévő méretvonal valamelyik végére kattintva tudod egy vonalba elhelyezni.
  • A szövegek elhelyezése közben nem érdemes figyelni, hogy szépen elvágólag legyenek letéve, mert az Általános modulok / Konstrukció / Igazítás funkcióval ezt könnyen megteheted. Figyeld meg a videóban!

A videó beállításai között állíthatod annak minőségét is itt.

0525_video_beallitasok.png

Ez tényleg gyorsabb! Ha a videó alapján vonnánk le következtetést akkor 96 másodperccel gyorsabb ez a megoldás, ami 100 pillér esetén már kb. 2 óra 40 perc különbség. Na de ez csak játék a számokkal, mert a célom a különböző lehetőségek ismertetése. Ha érdekelnek további variációk is kövesd a blogot!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr314552810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása