2013. május. 17. 14:08

Ingyenesen letölthető asszisztens különleges karakterekhez

Címkék: szöveg asszisztens allplan különleges karakterek vezérlőkarakter

Az allplan.blog.hu - két és fél év számokban bejegyzésben "kiderült", hogy a legolvasottabb a ø, ±, ² és a többi különleges karakter című, 2010. december 20-i szerzeményem. Ahogy megígértem, írok még ebben a témában.

Sikerült jó sok olyan karaktert összeszednem, melyeknek nagy része nem érhető el közvetlenül a billentyűzetről. Bemutatok két lehetőséget ezen karakterek megjelenítésére az Allplan szövegekben. A képen látható asszisztenseket letöltheted a bejegyzés további részében.

Ha ismered a UNICODE-ot a karakterhez

A UNICODE hexadecimális érték, ami négy "számból" áll, mint például a ² karakter kódja a 00B2. Ha ezt tudjuk, akkor a szövegbe a %W vezérlőkarakterek mögé be kell írnod az értéket, az %W00B2-ként és a szövegben már a karakter jelenik meg. Figyeld meg a lentebb található videóban.

Nem biztatok senkit, hogy tanulja meg az összes karakter UNICODE-ját. A fent már említett bejegyzésben írtam, hogy a Windows Karaktertáblájában megkeresheted, valamint készítettem két asszisztenst, ezeket láttad a bejegyzés elején, amikbe beleírtam a UNICODE-okat is. Így ezekből is "kilesheted". Ezeket az asszisztenseket tudod letölteni a bejegyzésből.

Pontosan hogyan is történik ez? Nézd meg a következő videóban.

A videók felbontásának beállításáról a Videók felbontása: Hogyan érdemes a csatolt videókat megtekinteni? bejegyzésben írtam, ha még nem olvastad tedd meg most!

Szöveg átvétellel

A Szöveg átvétele és beillesztése funkcióval egy már leírt szöveg, ami a mi esetünkben csak egy karakter átvehető. Ehhez is jól jöhet egy asszisztens, amiben össze lett már állítva azok a szövegek vagy karakterek, amiket használni szeretnél. Nézd meg a következő videóban, hogy miként használhatod a gyakorlatban.

Asszisztens

Ahogy azt már a bejegyzés elején ígértem, letöltheted a képeken és a videókban látható asszisztenseket. Kattints erre a sorra az allplan.blog.hu_2013-05-17.zip letöltéséhez.

Az asszisztenseket a következő lépésekkel tudod bemásolni.

  1. Az Allmenü / Windows Explorer / Általános programadatok (ETC, LIC) funkcióval nyisd meg a Windows Explorert,
  2. nyisd meg az ETC, majd abban az Assistent mappát,
  3. nyisd meg a allplan.blog.hu_2013-05-17.zip tömörített fájlt,
  4. másold a ZIP fájlban található allplan.blog.hu mappát az Assistent mappába,
    0517_copy.PNG
  5. Indítsd el az Allplan programot.

Ezek után az Asszisztens palettán, találsz egy ALLPLAN.BLOG.HU - Karakterek asszisztens csoportot, amiben benne van a bejegyzésben több helyen is megjelenő két asszisztens.

Jó munkát!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://allplan.blog.hu/api/trackback/id/tr915304450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása